Welcome to Our Website

Y kuşağının Z kuşağına göre daha yavaş yaşlanması dikkat çekiyor

Y kuşağının en büyük üyeleri 40’lı yaşların ortalarına yaklaşırken, kendilerinden sonraki nesillere göre çok daha yavaş yaşlanmaları toplum genelinde şaşkınlık yaratıyor.

Daha sağlıklı beslenme, cilt bakımı ve makyaj konularındaki ilerleme, 1980 ile 1997 yılları arasında doğanların aynı yaştaki eski nesillere göre daha genç görünmesi anlamına geliyor.

Ancak şaşırtıcı bir şekilde bu eğilim, kendilerinden daha yaşlı olanlardan farklı şekilde yaşlanan Z kuşağı (1998 – 2012 doğumlular) için devam etmedi.

Femail’e göre Y kuşağı, iyi cilt bakım tekniklerini ergenlik çağının sonlarında ve 20’li yaşlarının sonlarında öğrenirken, Z kuşağı bu tekniklere aşırı maruz kalmış ve ürünleri yanlış kullanmaya başlayarak erken yaşlanmış olabilir.

Estetik uzmanları elektronik sigara kullanmanın, mavi ışığa maruz kalmanın ve çok genç yaşta estetik yaptırmanın onlu yaşlarının sonlarında ve yirmili yaşların başındaki ünlülerin ve influencer’ların geçmiştekilerden onlarca yıl daha yaşlı görünmelerinin bir nedeni olduğunu açıkladı.

DOLGU VE BOTOKS DİKKAT ÇEKİYOR

Ünlü kozmetik doktoru Dr. Rasha Rakhshani-Moghadam, Femail’e, “Genç yaşta aşırı veya gereksiz dolgu maddesi ve toksin uygulaması, doğal yüz gelişimini etkileyerek genç hastaların olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabilir.”

“Y kuşağı genel olarak cilt bakımı ve diyet konusunda önceki nesillere kıyasla daha yüksek bir farkındalığa sahip ve genellikle sağlık konusunda daha bütünsel bir yaklaşım benimsiyor. Bu değişim, koruyucu cilt bakımı uygulamalarına daha fazla vurgu yapılmasını ve dengeli beslenmeye odaklanmayı içeriyor.” dedi.

Bu fenomen, yazarlar ve birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da fark ediliyor, TikTok kullanıcıları sıklıkla “Y kuşağının neden Z kuşağından daha genç göründüğünü” tartışıyor.

“Y kuşağı neden yaşlanmıyor” isimli video TikTok’ta 20 milyondan fazla izlenirken yüzlerce kişi bunun cevabını öğrenmek için eskiden Twitter olarak bilinen X’e başvurdu.

Bazıları, “Y kuşağı depresyona giriyor, bu yüzden daha az dışarı çıkıyorlar, yani ciltleri güneşe maruz kalmıyor” diye şaka yaparken, bazıları ise sosyal medya ve kameralı telefonlar etrafında büyümenin Z kuşağı için kötülük anlamına geldiğini söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir