Windows 11’de düşük performans takibi için yeni dönem başlıyor

Windows 11 Performans Sorunlarına Yönelik Yeni Adımlar

Windows 11, Ekim 2021’de kullanıcılarla buluştuğundan bu yana özellikle bazı donanım türlerinde performansa dair çeşitli eleştirilerin hedefi oldu. Ancak Microsoft, bu sorunları çözmek için çalışmalarına devam ediyor.

Son test sürümünde, kullanıcıların bilgisayarlarında yaşadıkları yavaşlık ya da takılma gibi sorunlara dair verilerin otomatik olarak toplanmasını sağlayan yeni bir sistem devreye alındı. Bu adım, performans sorunlarını daha hızlı çözmeyi amaçlıyor.

Windows Insider programı kapsamında, kullanıcılar zaten Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla performans sorunlarını bildirebiliyorlar. Yeni sistem ise bu süreci otomatikleştirerek mühendislerin sorunları daha etkili bir şekilde analiz etmesine yardımcı olacak.

Microsoft’un uzun vadeli hedeflerinden biri de Windows 11’in genel performansını artırmak. Bu kapsamda, beklenen 25H2 güncellemesiyle birlikte sistemin daha hızlı ve güvenilir olması planlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan güncellemeler, eski donanımlarda performans artışı sağlarken, 2023 yılında ise başlat menüsü, görev çubuğu ve hızlı ayarlar gibi bölümlerde hızlanmalar gerçekleştirilmişti. Ayrıca sürücü geliştirme tarafında da yeni standartlar getiriliyor.

25H2 sürümüyle birlikte devreye girecek olan yeni kurallarla sürücü kodları analiz edilerek olası hataların önceden tespit edilmesi ve sistemin kararlılığının artırılması hedefleniyor. Microsoft, Windows 11’e yönelik iyileştirmeleri sürdürmeye devam edecek.

Related Posts

Microsoft SharePoint’te kritik güvenlik açığı: 75’ten fazla şirket sunucusu hedefte

Microsoft SharePoint Server’da keşfedilen kritik bir sıfır gün güvenlik açığı, dünya genelinde yüzlerce sunucunun saldırıya uğramasına yol açtı. CVE-2025-53770 olarak takip edilen bu açık, Microsoft’un Temmuz 2025 güncellemelerinde kısmen düzelttiği …

Çinli bilim adamları ay toprağından yakıt üretti

Çinli araştırmacılar, Ay’da uzun vadeli yaşam hedeflerini doğrudan etkileyebilecek devrim niteliğinde bir keşfe imza attı. Çin’in Hong Kong Şehri Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Lu Wang öncülüğündeki ekip, Ay’dan getirilen toprak örneklerini …

Doğum anı ilk kez gözlemlendi: Tarih yeniden yazılacak…

Gökbilimciler, Güneş benzeri genç bir yıldızın etrafındaki gaz diskinde gezegen oluşumunun en erken anlarını gözlemlemeyi başardı. Bu tarihi keşif, gezegenlerin nasıl doğduğuna ve Güneş sistemimizin ilk günlerine dair benzersiz bilgiler sunuyor.

CERN deneyi: Varlığın nedenine dair ipucu bulundu

CERN’deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (LHC) yapılan gözlemler, evrenin neden maddeyle dolu olduğu konusunda önemli bir ipucu sunuyor.

AB ülkelerine otomotiv ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatını yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırdı.

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.