Türkiye Kamu-Sen 8’inci dönem toplu sözleşme taleplerini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci: 8. Dönem Toplu Sözleşme Talepleri

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 8. dönem toplu sözleşme taleplerini kamuoyu ile paylaştı. Kahveci, Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarının haklarını kararlılıkla savunacaklarını belirterek, yetkili sendikaların yetersizliğini telafi etmeye hazır olduklarını vurguladı. Kamu-Sen’in birikimi, tecrübesi ve gücü ile masada olduğunu ifade eden Kahveci, memur mutluluğunun Türkiye’nin genel mutluluğuna katkı sağlayacağını dile getirdi.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Hazırlıklı Girişimde

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), 1 Ağustos Cuma günü başlayacak olan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine odaklanarak 429 talep ile hazırlandıklarını duyurdu. Sendika, daha önceki toplu sözleşmelerin kamu çalışanlarının haklarını yeterince iyileştiremediğini ve görüşmelerin etkisiz olduğunu belirtti. Kamu çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi için adil bir süreç talep eden sendika, görüşmelerin verimsiz olduğuna dikkat çekti.

“Haklar Demokratik Yollarla Belirlenmeli”

Kamu-Sen, 6.5 milyon kamu görevlisi ve emeklinin haklarının tek bir sendika temsilcisi tarafından belirlenmesinin demokratik olmadığını vurguladı. Hakem Kurulu’na tüm konfederasyonların başvurabilmesi gerektiğini savunan sendika, maaş artışlarında enflasyon oranlarının dikkate alınmasına karşı çıktı. Gerçek enflasyonun memurlar tarafından hissedildiğini ve maaşların bu doğrultuda artırılması gerektiğini belirtti.

“Memur Maaşlarının Hedefi 2026’da 84 bin TL Olmalı”

Türkiye Kamu-Sen, en düşük memur maaşının 2026 sonunda 84 bin 704 TL, 2027 sonunda ise 122 bin 991 TL olması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, memur maaşlarına 2026 yılı için toplamda yüzde 92.3, 2027 için ise yüzde 45.2 oranında zam talep edildi.

“Kira Yardımı ve Büyükşehir Tazminatı Beklentisi”

Yüksek kiralar nedeniyle büyükşehirlerde çalışan kamu çalışanlarının yaşadığı mağduriyete dikkat çeken sendika, aylık 20 bin TL kira yardımı ve 6 bin TL büyükşehir tazminatı talep etti. Ayrıca, sosyal yardımların artırılması, tüm çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesi ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanılması taleplerini masaya taşıdı.

“Gelir Vergisi Sabitlenmeli”

Sendika, tek kalem maaş sistemine geçilmesi, tüm 1. derecedeki kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, gelir vergisinin yüzde 15’te sabitlenmesi gibi düzenlemeler talep etti. Ayrıca, sözleşmeli personelin tamamının kadroya alınmasını, liyakat esaslı istihdamı ve yazılı sınavla yükselme gibi konuları desteklediklerini duyurdu. (ANKA)

Related Posts

Ülküköy Göleti Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Mudanya’daki Ülküköy Göleti, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle sulama ihtiyacını karşılayamıyor.

Yüzde 80 zam, enflasyon farkı… Tercih dönemi başlarken özel üniversiteler çıldırdı

Eğitimde özel okulların fiyatları bir süredir gündemdeydi. Yüksek ücretler talep eden özel okullardan veliler de şikayetçiyken yeni bir zam haberi geldi. YKS sonuçları açıklandıktan sonra yüz binlerce öğrenci 30 Temmuz-11 Ağustos 2025 tarihleri …

Türkiye’de kimse tüketmiyor! 5 ülkeye satıldı, ihracatta 4.5 milyon dolar gelir getirdi

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, ocak-haziran döneminde 5 ülkeye 437 ton deniz salyangozu satıldı. Böylelikle ihracattan 4 milyon 561 bin 178 dolar kazanç sağlandı. Söz konusu dönemde Güney Kore, Çin Halk …

Mavi Vatan’ın çelik yumruğu: Türk imzasıyla tüm dünyaya meydan okuyacak

Türk savunma sanayisinin denizcilikteki ortak gücü TAIS Shipyards, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonuna stratejik katkılar sunuyor, savaş gemisi ihracatında ilklere imza atıyor. Türk savunma sanayisinin deniz platformlarındaki lider …

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı

Firmalar zorda: Tekstilin iki devi iflasa sürükleniyor

Türkiye ekonomisinde kriz derinleşirken iflaslar da artıyor. Bir çok firma mevcut ekonomik koşullarda ayakta kalamıyor. Özellikle tekstil ve hazır giyimde kriz büyük. İstihdam kaybı yaşayan sektörde firmalar her geçen gün işe devam edebilmek için …