Paranın sıcaklığı yasağı eritti! Suudi Arabistan’da devrim niteliğinde karar: 600 noktada alkol satışına izin!

Suudi Arabistan’da Alkol Yasaklarından Önemli Bir Adım

Suudi Arabistan, alkol satışının yasak olduğu ve katı İslami kuralarla yönetilen bir ülke olmasına rağmen önemli bir değişikliğe gidiyor. Ülkede 2026 yılından itibaren belirlenen yaklaşık 600 noktada alkollü içeceklerin satışı ve tüketimi lisanslanacak.

Daha önce sadece bir işletmenin, sadece müslüman olmayan seçkin turistlere içki satışı yapabileceği yönünde haberler çıkmıştı. Ancak 2024 yılında ortaya çıkan bilgilere göre, söz konusu işletmenin diplomatlara içki satışı yapacağı belirtilmişti.

Bu adım, Suudi Arabistan’ın 2030 Dünya Fuarı ve 2034 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma hazırlıkları sırasında atıldı. Ülkenin turizm endüstrisine uygun hareket ettiği ve turistleri memnun etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Suudi yetkililer, 2034 Dünya Kupası sırasında alkol satışına izin verilmeyeceğini daha önce açıklamışlardı. Dolayısıyla verilen bu lisanslar önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Suudi hükümeti, sadece kontrollü ortamlarda, yüzde 20 alkol içeren içkiler dışında şarap, bira ve elma şarabı gibi içkilerin satışına izin verecek.

NERELERDE ALKOL SATILACAK

  • Beş yıldızlı oteller ve lüks tatil köyleri
  • Lisanslı distribütörler ve yetkili elçilikler
  • Kızıl Deniz Tesisi, Sindalah ve Neom gibi turistik merkezler
  • Gurbetçiler için konut bileşikleri
  • Belirlenen uluslararası kültürel ve iş etkinlikleri

TESİSLERDE SIKI DENETİM

Alınan kararın, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in benzer adımlarını takip ettiği görülüyor. Bu ülkeler de benzer uygulamalarla turist çekmeyi başarmıştı.

Ayrıca, açık kamusal alanlar, özel evler, perakende mağazalar ve ev yapımı alkol satışları yasaklanmaya devam edecek. Alkolün sorumlu bir şekilde tüketilmesi için sıkı düzenlemeler ve kontroller devam edecek.

EĞİTİM VE DENETİM ÖNLEMLERİ

Lisanslı mekanlar, özel eğitim almış servis personeliyle alkol tedarikini Suudi yasalarına ve geleneklerine uygun şekilde yönetecekler. Eğitim ve denetimler, istismarı önlemeyi, kültürel duyarlılığı sağlamayı ve ülkenin İslami kimliğini korumayı amaçlıyor.

ALINAN EKONOMİK ADIM

Alkol ruhsatlarının verilmesi, ekonomiyi çeşitlendirmeyi, turizm altyapısını geliştirmeyi ve yabancı yatırımları çekmeyi amaçlıyor. Bu adım, “Suudi Arabistan Vizyon 2030” programının bir parçası olarak görülüyor. Turizm yetkilileri, reformun yeni işler yaratarak aynı zamanda küresel otel zincirlerini ve etkinlik organizatörlerini çekeceğine inanıyor.

Hali hazırda, birçok uluslararası otel grubu Suudi Arabistan’la yeni anlaşmalar yapmak için görüşmelere başladı. Aynı şekilde tur operatörleri ve etkinlik organizatörleri, ülkenin uluslararası çekiciliğini artırmaya yönelik bu adımı olumlu karşılıyor.

Related Posts

Dünyada elektrikli araç satışında ciddi yükseliş! İşte sürücülerin dikkat ettiği en önemli nokta…

İngiltere merkezli araştırma kuruluşu Rho Motion, haziran ayı ve yılın ilk yarısına ilişkin elektrikli araç satış verilerini açıkladı. Buna göre, haziranda elektrikli araç satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24, önceki aya kıyasla yüzde 7 …

Borsada spekülasyon soruşturması: 8 kişi hakkında gözaltı kararı

Borsada spekülasyon yapıldığı iddiasıyla 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İşçiler isyanda: Ülkenin itibarı saraydaki uçak sayısıyla ölçülmez

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, ülkede yaşanan ekonomik krizle ilgili hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, “Hiç kimse saraya yeni uçaklar alarak ülkenin itibarını koruduğunu düşünmesin. Ülkenin itibarı saraydaki uçak sayısıyla ölçülmez. Ülkenin itibarı ülkenin vatandaşının pasaportunun sınır kapılarında aylarca reddedilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin elektrik üretimi tüketimi aştı

Türkiye’de dün 1 milyon 131 bin megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 1 milyon 124 bin megavatsaatte kaldı.

Borsada geçen hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse

Borsada geçen hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse

Bir sektör için ‘kölelik düzeni’ Meclis’ten geçti: Milyonlarca çalışan için büyük tehlike

Anayasa’nın 50’nci maddesine göre işçiler, bir hafta içerisinde 6 gün çalıştıktan sonra kesintisiz şekilde 24 saat izin hakkına sahip olmakta.Bir başka deyişle ücretli çalışanların haftada en az 1 gün izin yapması gerekiyor. Ancak söz konusu …