Midjourney adlı Discord yapay zeka görüntü botunun kurucusu David Holz, yapay zekanın dünyayı ve genel oyun deneyimini nasıl değiştireceğini anlatıyor.
Holz, yapay zeka görüntü oluşturmanın oyun endüstrisini nasıl dönüştüreceğine dair ilham verici bazı görüşlere sahip. Bu süreçte CEO, bu tür bir teknolojinin nasıl gelişeceğine ve bunun oyun endüstrisine ve bir bütün olarak insan yaratıcılığına nasıl fayda sağlayacağına ilişkin görüşlerini belirtti.
Holz, yakın gelecekte bir gün “Dev bir AI çipi olan bir konsol satın alabileceksiniz ve tüm oyunlar rüya olacak” diyor.
Bu kesinlikle beklenilen mükemmel bir duygu. Ancak oyunlarda yapay zekanın tüm potansiyelini keşfetmemizi engelleyen tek şey mevcut teknolojinin fiziği. Şu anda bu tür yapay zeka modelleri çok fazla miktarda grafiksel güç kullanıyor. Holz bu durumu bulutta çalışan ve çok büyük GPU’larda çalışan 40.000 $’lık GPU sunucularına benzetiyor.
Böylesine bir büyüklük, herhangi bir şeye yatırım yapmak için çok büyük enerji ve para anlamına geliyor. Ancak Midjourney kurucusu Holz, bu yapay zekanın öncülük ettiği teknolojinin faydalarına gerçekten inanıyor.

Midjourney yapay zeka modeli tarafından oluşturulmuş gökyüzünde seyreden bir kalyon gemisi görselleri.
Yapay zekanın insanların yerini almasına dair her zaman baş gösteren bir korku var. Ancak Holz’un bu konuda çok daha olumlu bir bakış açısı var. Bu konu hakkında Holz “Tanrı’yı yaratmaya çalışmıyoruz, insan türünün yaratıcı güçlerini güçlendirmeye çalışıyoruz” görüşünü belirtiyor.
Bunun insanların yerini alacak teknoloji tasarlamakla ilgili olmadığını, “kendinizi ifade etmenin görsel araçlarının çoğalması” ile ilgili olduğunu açıkça belirtiyor.
Ayrıca “Anında üretilen video oyunlarını görmeden önce, içeriğin yaratıcılığını, içeriğin kalitesini ve miktarını artırmak için varlık oluşturma hattının her adımında kullanılan teknolojileri göreceksiniz” diye de ekliyor. Çok sayıda varlık, doku, arazi, düzen ve karakter oluşturmaya yardımcı olmak için AI kullanan oyun stüdyoları olacak.
On yıl sonra durağan içeriğin olmayacağı düşünülebilir çünkü her şey anında üretiliyor. Görünüşe göre teknolojinin bu aşamaya gelmesini beklememiz gerekiyor. Şu anda tüketici donanımında çalışan, daha az güçlü olsa da yapay zeka görüntü üreteçleri zaten var.
Bu algoritmaların daha verimli hale gelmelerini beklemek için çok fazla bir vakit yok. Yakın gelecekte bir yapay zekanın yapabileceklerini görmek şimdiden herkesi sabırsızlandırıyor olmalı.