İsmail Kartal’dan Galatasaray’a gönderme ve Mourinho tepkisi!

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe dev derbide Galatasaray’ı Çağlar Söyüncü’nün golüyle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maçın ardından Galatasaray’a göndermede bulunurken Mourinho haberlerine tepki gösterdi. İşte detaylar…

İSMAİL KARTAL’DAN MÜTHİŞ DERBİ İSTATİSTİĞİ

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray ile karşılaşırken mücadeleyi Çağlar Söyüncü’nün golüyle 1-0 kazanmayı başardı. Sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü İsmail Kartal da bu sezon 4. kez derbiye çıktı. Kartal’ın öğrencileri, sezonun ilk yarısında Beşiktaş ile Dolmabahçe’de oynanan müsabakadan 3-1 galip ayrılırken, sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında Kadıköy’de Beşiktaş karşısında 2-1’lik skorla 3 puana uzanan Fenerbahçe, bugün de sarı-kırmızılıları devirmeyi başardı.

Fenerbahçe’nin başında 3 farklı dönemde Galatasaray ve Beşiktaş ile ligde 10 kez sahaya Teknik Direktör İsmail Kartal, son 9 derbi mücadelesini kaybetmedi. Deneyimli çalıştırıcı, sarı-kırmızılılara karşı 5 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, siyah-beyazlılara karşı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Kartal, ligde son derbi mağlubiyetini 2014-2015 sezonunda Galatasaray deplasmanında yaşadı.

Süper Lig’de İsmail Kartal’ın derbilerde aldığı sonuçlar şöyle:

18.10.2014 Galatasaray: 2 – Fenerbahçe: 1

02.11.2014 Beşiktaş: 0 – Fenerbahçe: 2

08.03.2015 Fenerbahçe: 1 – Galatasaray: 0

22.03.2015 Fenerbahçe: 1 – Beşiktaş: 0

10.04.2022 Fenerbahçe: 2 – Galatasaray: 0

İSMAİL KARTAL’DAN MAÇ SONU GALATASARAY’A GÖNDERME

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray derbisi sonrası Galatasaray’a göndermede bulundu. Kartal, “Bugün türkiye’nin en iyi futbol takımının kim olduğunu herkese gösterdik.” dedi.

Derbide büyük bir karakter ortaya koyduklarını ifade eden İsmail Kartal, “Bu gece burada bir tarih yazıldı. Galatasaray’ı 21 maç sonra kendi evinde yenen takım biz olduk. Çok iyi bir futbol oynadık, çok iyi bir karakter ortaya koyduk. Sezon başından beri sosyal medya troll’lerinin yaptığı saldırılara karşı hep dik durduk. Buraya gelene kadar kendi işimizi yaptık, bu akşam da burada neler oldu. Herkes şahit oldu. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum.” şeklinde konuştu.

MOURINHO TEPKİSİ

İsmail Kartal, seçim öncesi basın çıkan teknik direktör haberlerinin takımı demoralize ettiğini ifade ederek, “Bütün taraftarlar şampiyonluk maçımıza gelsinler. Devre arasında oyuncularıma ‘Şampiyon olacağız, ben inancımı kaybetmedim’ dedim. Seçimlerle ilgili hocalar geldi gitti, oyuncularım demoralize oldu, biz olmadık. Farklı organizasyonlarla oyuncularımın motivasyonunu yükseltmeye çalıştık. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum. Bir derbi öncesinde hocayla anlaşmalar, açıklamalar Fenerbahçelilere yakışmaz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx