Fenerbahçe’de seçim öncesi Ercan Güven’den çok konuşulacak sözler: İkinci doz ‘Azizsilin’

“Mourinho Fenerbahçe ile resmen masaya oturunca, futbolun çenesi düştü… Hayret ve imrenme bir yana; ağzı olan Portekizli’nin kariyeri, sistemi, ücreti, tazminatı üzerinden -ön yargılı veya safiyane- fikir beyan etmeye başladı.
Mesele budur işte… Fenerbahçe’nin gündemi avucuna alması.
Aslında Mourinho’nun hacmini, kapasitesini, konumunu tartışılmaz kılan parametrelerden önemli bir tanesi de nedir biliyor musunuz?..
Fenerbahçe tarihine çoktan kazınmış Aziz Yıldırım ve Ali Koç gibi iki dev başkanın “nihai” kapışmasından önce, yani “seçilmiş” belli olmadan “atanmış” ve başkan kim olursa olsun onay almış teknik direktör olmasıdır.
Tartışmak herkese anasının ak sütü kadar helaldir ama komplekse kapılmadan. Mourinho büyük bir hocadır. Fenerbahçe’nin büyüklüğü ise anlatılamaz.
Asıl önemli olan sayın Koç ve sayın Yıldırım’ın Fenerbahçe için aynı özveri senedinin altına imza atmasıdır.
Hatırlar mısınız; altı sene önce “gel beraber çalışalım” demişti Aziz Yıldırım Ali Koç’a… “Vaatlerimizi üst üste koyalım, Fenerbahçe ikiye katlansın”!
İşte o ütopyanın küçük örnekleri yaşanıyor seçim arifesinde… Konu Fenerbahçe ise küslük falan yetmiyor, “kime yarar” hesaplanmıyor, yollar kesişiyor mecburen.
Ligin son derbisinde, Ali Başkan kendi tespitlerinin ağırlığı ile bezgin ve tükenmiş durumdayken Aziz Yıldırım ortaya çıkıyor, takım ateşlenip üzerindeki ölü toprağını atıyor ve on kişi ile deplasmanda Galatasaray’ı yeniyor Fenerbahçe.
Sayın Koç yeni sezona teknik direktör tercihi için tereddüt mü yaşıyor… Sayın Aziz Yıldırım görüşüp anlaşıp adresi veriyor; Mourinho. Hem de “seçilsem de seçilmesem de” kaydıyla.
Elbette bu hamlelere seçim rekabeti penceresinden de bakılabilir. Ama ortada katıksız bir Fenerbahçe aşkı olduğu kesindir. Ayrıca, rekabetse bile kazanan Fenerbahçe ise kimin umurunda.
Fenerbahçe doğru yolda. Seçimden çok daha güçlenerek çıkacak. Mourinho kartviziti ile bir seviye yükselecek. Keşke rekabet çerçevesinde olsa bile ilişkilerini sürdürebilse Koç ile Yıldırım… Lakin hayat bir tercihler bileşkesi!
Seçimi kim kazanır bilinmez ama Mourinho üzerinden oy devşirmeye kalkan kaybeder söyleyeyim. Ne adama ne de ağaca dayanacaksın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx