Adana Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi İsmail Maraşlıoğlu’nun boğazına bilgisayar devre dizaynı dersinde şeker kaçtı.
Arkadaşlarının sırtına vurarak yardım etmeye çalıştığı öğrencinin nefes almakta zahmet çektiğini fark eden elektrik öğretmeni Ömer Akdemir, Heimlich hareketi uyguladı.
Akdemir, uyguladığı birinci yardım müdahalesiyle öğrencisi Maraşlıoğlu’nun boğazındaki şekerin çıkmasını sağladı.
Olay anı, sınıftaki güvenlik kamerasınca görüntülendi.
Maraşlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, derse girdikten sonra sandalyeye oturduğu sırada ağzındaki şekerin boğazına kaçtığını söyledi.
Arkadaşından sırtına vurmasını istediğini söylemeye çalıştığını aktaran Maraşlıoğlu, “Arkadaşı vurdu lakin geçmedi. Daha sonra panikle öğretmenimin yanına gittim. Aslında yere düşecek üzereydim. Öğretmenime ‘Sırtıma vurur musun?’ dedim. Sonra öğretmenim de Heimlich hareketi yaparak beni kurtardı. Ona çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ ÖĞRENCİM SIHHATİNE KAVUŞMUŞ OLDU”
Akdemir de derse hazırlandığı sırada öğrencisi İsmail Maraşlıoğlu’nun kendisine hakikat yönlendiğini gördüğü aktardı.
Öğrencisinin düşmemek için masaya yaslandığı belirten Aydemir, “O anda ben de telaşa kapıldım. Bir anda geçen yıl almış olduğum birinci yardım eğitimi aklıma geldi. Alışılmış o etapta onu uygulamaya çalıştım. Öğrencimi birinci etapta ardında üstten kavradığım için başarılı olamadım. Daha sonra yumruk yapmak aklıma geldi. Midesinin üstüne yumruk yaparak bir iki silkelemeden sonra öğrencim ‘rahatladım.’ dedi. Ben de bıraktım.” açıklamasında bulundu.
Aydemir, insan hayatının değerli olduğunu söz ederek, şunları kaydetti:
“Öğrencimizden daha telaşlı duruma girdim. Birinci kez başıma bu türlü bir olay geliyor. Burada kendimi bahtiyar hissediyorum. Bu türlü bir olayda panik yapmadan, yönetime haber vermeden kendim müdahale etmeyi düşündüm. Şükürler olsun ki öğrencim sıhhatine kavuşmuş oldu. Bütün öğretmen arkadaşlarım bu eğitimi aldı. Her an başımıza gelebilir. Temennimiz bir daha bu türlü bir olayın başımıza gelmemesi, gençlerimizin daha hoş kurallarda büyümesi.”