Bilim İnsanları CO²’yi 15 Dakikada Sentetik Yakıta Dönüştürdü

Bilim İnsanları Yeni Teknoloji İle Karbon Dioksiti Sadece 15 Dakikada Sentetik Yakıta Dönüştürdü

Japonya‘da bilim insanları, karbondioksiti (CO²), karbon monoksite (CO) dönüştürmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Tohoku Üniversitesi, Hokkaido Üniversitesi ve AZUL Energy, Inc. ortaklığında yürütülen çalışma sonucunda, karbondioksitin sadece 15 dakika içinde sentetik yakıt bileşenine dönüştürülmesini sağlayan etkili bir teknoloji ortaya çıktı.

Araştırmacılar, ısıtıldığında büzülen, sıkıştırıldığında ise genişleyen sıra dışı bir madde üzerine çalışarak, püskürtme kaplı katalizörler ve doğrudan kristalleştirme teknikleri kullanarak hem işlem süresini hem de maliyeti düşürdü. Geliştirilen yeni yöntem, endüstrideki standartları değiştirerek işlem süresini 24 saatten yalnızca 15 dakikaya indirerek dikkat çekici bir başarı elde etti.

Mevcut dönüşüm tekniklerine kıyasla düşük maliyetli bir katalizörle çalışan araştırmacılar, geliştirdikleri teknik ile sadece endüstriyel gereksinimleri karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda daha yüksek bir performans sunarak çevreci bir yaklaşım ortaya koydu. Bu yeni teknoloji, sürdürülebilir yakıt üretiminde çığır açarak iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Tohoku Üniversitesi’nden Liu Tengyi, geliştirilen teknolojinin çevreci ve uygulanabilir bir çözüm sunduğunu belirterek, “Geleneksel yöntemlerle endüstriyel ölçekte çalışmak neredeyse imkansızdı. Ancak geliştirdiğimiz yeni teknik, bu zorlukları aşarak daha etkili bir çözüm sunuyor” dedi.

Bilim dünyasındaki bu önemli gelişme, sentetik yakıt üretimini çevre dostu ve erişilebilir hale getirirken, karbon nötr bir gelecek için yapılan çalışmalara ivme kazandırıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Ayak altındaki kaşıntının sebebi ne? Ayak altında kaşıntı neden olur, nasıl geçer?

Tatiller bitti, şehir hayatı çoktan başladı… Güneş de yerini serin ve yağmurlu havaya bırakıyor. Şimdi kontrole gitmenin ve yazın güneş ışığı gören benleri kontrol ettirmenin tam zamanı… Özellikle ayağınızın altında bir kaşıntı meydana geldiyse bunu mutlaka önemseyin!

“Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün”

Türk Tabipleri Birliği 77. Büyük Kongresi, ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği zorlu ortamda, hekimliğin tarihsel birikimi ve toplum sağlığına karşı taşıdığı sorumluluk duygusuyla toplandı.

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Yazın bu yiyecekleri asla tüketmeyin: Vücudun soğuma mekanizmasını zorluyor

Yaz aylarında serin kalmanın yolu sofranızdan geçiyor. Uzmanlara göre, sıcak havalarla başa çıkmanın en etkili yolu, klima kullanımının yanı sıra doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekten geçiyor. İşte yazın tüketilmemesi gerekenler…