AK Parti Grup Başkanvekili Gül’den DEM’lilere tepki: Sırtınızı millete mi Kandil’e mi dayadınız?

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Meclis Genel Kurulu’nda DEM Partisi’ne tepki gösterdi.Diyarbakırlıların evinin önüne çukur kazan terör örgütü PKK sorunu olduğunu kaydeden Gül, “PKK sorununa nasıl bakıyorsunuz, nasıl değerlendiriyorsunuz; gelin, bunu konuşun. Bugün Şırnak’ta, Van’da, Diyarbakır’da benim Kürt kardeşim şunu merak ediyor: Sırtını sen Kandil’e mi dayadın, Diyarbakır’da Ulu Camisi’nin cemaatine, camiden çıkan Ali amcaya mı dayadın; bunun kararını ver. Sırtınızı millete mi dayadınız, Kandil’e mi dayadınız? Bu konuda bir öz eleştiri yapın. Öncelikle kendi vesayetinden, kendi kayyumundan, Kandil vesayetinden ve kayyumundan kurtulamayanlar burada milli iradeden bahsedemez.” görüşünü paylaştı.

Siyasetin tüm vesayetlerine karşı olduklarını vurgulayan Gül, “Bizim anlayışımız; aynı zamanda milli iradeyi de milletin iradesini de örgütün dayatmasına peşkeş çekmeye izin vermeyen bir anlayıştır. Dünyanın hiçbir yerinde, uluslararası hukukun hiçbir yerinde terörü, şiddeti öven, hatta sessiz kalan bir anlayışı demokrasi bile kabul etmez. Türkiye’de AK Parti’nin yeri demokrasi neredeyse milli irade neredeyse millet neredeyse oradadır, orada olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

“İMAR HUKUKUNU ANAYASAL DÜZEYE ÇIKARACAĞIZ”

Abdulhamit Gül, “Beklenen İstanbul depremi gelmeden yapı stokunun güçlendirilmesinin çok önemli ve partiler üstü bir konu olduğunu dile getirdi.

Abdulhamit Gül, “Hükümet-yerel yönetim işbirliğiyle çözülmesinin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Bu konuda imar hukukunu anayasal düzeye çıkarmak da başta olmak üzere hangi konuda düzenleme gerekiyorsa Meclisimizin de bu konuda uzlaşarak gerekli adımı atacağını, bu konuda Cumhur İttifakı olarak bizlerin de öncülük yapacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx